FAQs

Wat is een escaperoom?

Een escaperoom is een kamer waarin je opgesloten word en moet zien te ontsnappen. Onze puzzels zijn alleen op te lossen door logisch nadenken en samenwerken. Aan een wiskundeknobbel heb je niets in onze kamers.
Je hebt in totaal 60 minuten de tijd om aanwijzingen te vinden, puzzels op te lossen en uit de kamer te ontsnappen. Met de uitleg, de introductie, het napraten en eventueel drankje achteraf moet je ongeveer 1,5 uur de tijd nemen. Voor Al Capone zal je 90 minuten de tijd krijgen om de kamer te kunnen verlaten.
Zowel voor Alcatraz als voor Al Capone is de minimumleeftijd 10 jaar. Echter voor personen tussen de 10 en 15 jaar moet er een volwassenen (Min 16 jaar) begeleider aanwezig zijn.
Alcatraz is een echte aanrader voor mensen met weinig of zelf geen ervaring. De meer ervaren speler is hier eveneens zeker op zijn plaatst omdat er soms andere hersenkronkels moeten worden gebruikt dan in de traditionele kamers. Door de mogelijkheid om tips te ontvangen kan eenieder de uitgang van deze kamer vinden.Al Capone zal een uitdaging zijn voor onervaren escapers maar zeker niet onmogelijk. Om de zeer originele puzzels van deze kamer te kunnen ontcijferen heb je zoals in onze andere kamer zeker geen wiskunde knobbel nodig maar gewoon gezond verstand moet volstaan. Door de mogelijkheid om tips te ontvangen kan eenieder de uitgang van deze kamer vinden.
Tot 48 uur voor aanvang van het spel is het mogelijk om kosteloos te annuleren. Tussen de 48 en de 24 uur voor aanvang van het spel wordt er bij annulering een kost van 50% in rekening gebracht. Bij annulering op de dag van de boeking of het niet op komen dagen op het geboekte tijdstip wordt het totale bedrag in rekening gebracht.
De kamers zijn beide geschikt voor groepen van 2 tot 6 personen. Als je het spel wil spelen met meer dan 6 personen kan je de 2 kamers samen boeken om met een maximaal van 12 personen te spelen. Of verschillende tijdsloten spelen. hiervoor kan je ons best telefonisch contacteren.
Onze openingsuren zijn van vrijdag tot zondag van 10 tot 22 uur. Zou u graag de uitdaging aangaan buiten deze uren kan u ons altijd telefonisch contacteren. Wij zorgen ervoor dat de kamer klaar staat om u met uw team te kunnen ontvangen.
Zelf vinden we onze kamers zeker niet eng. Indien er jonge kinderen zouden meekomen kan je ze best wel even voorbereiden door het spel op voorhand uit te leggen. In elke kamer is er een noodknop aanwezig waardoor je op elk gewenst moment de toegangsdeur kunt openen dit zonder het spel voor de medespelers te moeten afbreken.
Vermits onze kamers zich op de eerste verdieping bevinden en alleen via een trap bereikbaar zijn kunnen deze helaas niet door rolstoelgebruikers of mensen die slecht te been zijn gespeeld worden.
Wij zullen u natuurlijk niet vragen om gangster kledij of een gevangenisplunje te dragen. Gewone doordeweekse kledij is zeker aan te raden. Weet wel dat je of uit een gevangenis moet ontsnappen of u gaat bezig houden met illegale praktijken van de maffia.
Onze kamers zal u altijd moeten reserveren. Indien u lastminute beslist om het spel te spelen kan u altijd telefonisch met ons contact opnemen. Let wel: er is geen mogelijkheid om ter plaatse met bancontact te betalen. Er kan ter plaatse met bank contact, payconiq, of cash betaald worden.